MEDIALLE

SottiisiMoves 2020 juhlii tuplasynttäreitä 16.-18.10.2020 Tampereella! 

Nuorisoseurojen ja Tampereen kaupungin yhdessä järjestämä  SottiisiMoves 2020 on kaikille tanssista ja folkista kiinnostuneille avoin tanssin ja musiikin juhla, jossa erilaiset tyylit ja tekijät kohtaavat. Pispalan Sottiisi ja Movesia edeltänyt Nuorison taidetapahtuma järjestettiin kumpikin ensimmäisen kerran 1970, joten tapahtumat täyttävät tänä vuonna 50 vuotta.  

Festivaalin sydän on Tampere-talo, jossa viikonlopun aikana monipuolinen konserttiohjelma tuo iloa syksyyn. Lasten ja nuorten Moves- ja Tanssiralli-katselmukset nähdään perjantaista sunnuntaihin. Mukana on tanssilajien koko kirjo streetistä hamboon. Katselmuksissa eri-ikäiset nuoret pääsevät näyttämään osaamistaan. Ja jokainen ryhmä saa myös palautteen ammattiraadilta.

Ohjelmatarjonnasta löytyy muun muassa Palomylly -yhtye, joka tuo hypnoottisista haitaritrancea ja tajunnanräjäyttävää tanssia. Puikoissa Anne-Mari Kivimäki, Ville Rauhala, Pekko Käppi ja vierailijana tanssija Timo Saari.

Tampere-talon Duetossa estradilla pelmahtavat Suomen parhaat kansantanssiyhtyeet.
Raito esittää teoksensa Hehku ja Polokkarit tuovat lavalle Saunan. Konsertin huipentaa Pispalan Sottiisin Vuoden 2020 Kansantanssiyhtyeen Kimurantin uusimman teoksen. Susanna Kivisen koreografia ”Toisilleen” avaa katsojalle kurkistusaukon erään tytön mielenmaailmoihin. 

Lapsille ja nuorille on luvassa on yhteisiä GetTogether tilaisuuksia ja esiintyjiä lastenmusiikkiduo Höpinätötteröstä tubettaja Tuure Boeliukseen. SottiisiMoves 2020 tapahtuman yhteistyökumppanina on Suomen Kansanmusiikkiliiton keväältä peruttu Samuelin Poloneesi , joka tuo tullessaan 100 pelimannia ja huikeita pelimanniyhtyeitä Shaika Balalaikasta Miukeliin.
Tapahtumakokonaisuuden järjestää Suomen Nuorisoseurat yhdessä Tampereen kaupungin kanssa. 

AKKREDITOINTI

Akkreditoidu SottiisiMovesiin kirjoittavaksi / juttua tekeväksi toimittajaksi 5.10.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen maarit.saarelainen@nuorisoseurat.fi
Akkreditoiduttuasi saa SottiisiMoves -passin, joka oikeuttaa SottiisiMovesin konsertteihin ja tapahtumiin.
Lähetä myös esiintyjien haastattelupyynnöt tiedottaja Maarit Saarelaiselle.

TERVEYS EDELLÄ!

SottiisiMoves 2020 -tapahtuman tavoitteena on tuoda iloa ja keveyttä alkavaan syksyyn. Seuraamme koronapandemian tilannetta ajantasaisesti ja toimimme vastuullisesti vallitsevien säädösten mukaisesti. Festivaalijärjestelyissä etenemme terveys edellä ja olemme varautuneet koronapandemiaan tehostetuilla hygieniakäytänteillä ja huolehtineet konserttien ja katselmusten turvaväleistä.
https://sottiisi.fi/turvallisuus/