Metsän lapsi

Pyynikin palloiluhalli  
Su 19.6. klo 1314 

Käsikirjoitus ja ohjaus: Elena Vuoksiola
Koreografiat: Paula Kettu ja Kaisa Alatalo (päävastuu) sekä Béla Gazdag, Siiri Suoniemi ja Elena Vuoksiola
Musiikin sävellys, sanoitus ja sovellus: Marjaana Puurtinen
Bändi: Marjaana Puurtinen, Anna Janka-Murros, Antti Janka-Murros ja Jari Komulainen
Puvustus: Laura Hannula

Melli Metsämieli: Marita Oja

"Suunnattoman suuri seikkailu kutsuu minua, Melli Metsämieltä! Männinkäiset, keijuset, aurorat ja kivijalat – koko maailma kutsuu! Ja minä, metsän lapsi, vastaan. Teen minä tuulesta sisareni, viimasta veljeni ja tuiskusta tuttuni. Enkä koskaan enää yksin jää." Näin iloitsee Melli Metsämieli, joka tempautuu mielikuvituksen avulla mitä maagisimpaan metsäseikkailuun. 

Pyynikin palloiluhalli muuttuu Pispalan Sottiisissa teatteriksi, joka luo puitteet 260 lapsen ja nuoren esittämälle teokselle! Tanssiryhmät ympäri Suomen ovat harjoitelleet kuluneen harrastuskauden ajan Metsän lapsen tansseja. Tämä suurproduktio huipentaa festivaaliviikon sunnuntaina.

Melli on ihan tavallinen lapsi, joka tempautuu mukaan hurjaan seikkailuun omaan lähiympäristöönsä. Mellin seikkailumatkaoppaina toimivat suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteensä inspiraationsa saaneet hahmot: Männinkäiset, Keijuset, Aurorat ja Kivijalat.

Oppaidensa avustuksella Melli oppii sukeltamaan omaan mielikuvitukseensa ja tutustuu samalla itseensä. Hän löytää oman lähiympäristönsä ja oman sisäisen luontonsa, sekä oppii näkemään näiden loputtomat mahdollisuudet. Hän ymmärtää, ettei tarvitse ulkoista viihdykettä paetakseen tylsistymistä ja harmaita sadepäiviä. Kaikki ihmeellinen on jo hänen sisällään – mielikuvituksessa.

Metsän lapsi on draamallinen kokoillan teos, jossa jokaisella esiintyjällä on keskeinen asema tarinan eteen päin kuljettamisessa. Männinkäiset opastavat Mellin mielikuvituksen porteille ja näyttävät, että sadevesikaivo voikin olla hiidenkirnu ja kerrostalo jättiläinen, jos oikein tarkasti katsoo. Keijuset opettavat Melliä haaveilemaan ja luottamaan siihen, että hänkin voi Tinttaran tavoin olla mitä vain itse haluaa! Aurorat antavat Mellille itseluottamusta ja rohkeutta koetella omia rajojaan. Kivijalat vuorostaan opettavat, että olemalla oma itsensä on kaikista vahvin versio itsestään. Kivijalat kokoavat kaikki Mellin saamat neuvot yhteen ja auttavat Melliä kasvamaan ihka oikeaksi jättiläiseksi – Melli Metsämieleksi!

Metsän lapsi on kertomus itsensä ja oman sisäisen voimansa löytämisestä. Ja mikä parasta – jokainen esiintyjä on tämän teoksen päähenkilö!

Ei esteetöntä kulkua.
 
Liput: 15/5 € (lapset alle 16 vuotta, eläkeläiset, opiskelijat, työttömät ja varusmiehet. Alle 7-v. Ilmaiseksi)
Perhelippu 30 € (kaksi aikuista ja kaksi alle 16-vuotiasta lasta) 
Nuorisoseurojen Puodista 
puoti.nuorisoseurat.fi
tai Sottiisi-passilla.

Ennakkolipunmyynti päättyy tuntia ennen esitystä. Ovilipunmyynti aukeaa tunti ennen esitystä.


Metsän lapsi -teosta tukevat Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto ja Taiteen edistämiskeskus.