Kotimaiset esiintyjät

Pispalan Sottiisin Vuoden 2018 kansantanssiyhtye Siepakat

Vuoden kansantanssiyhtye Siepakat

Pispalan Sottiisin Vuoden 2018 kansantanssiyhtye on Siepakat ry:n edustusryhmä Rovaniemeltä. Vuonna 1977 perustettu Siepakat harjoittaa opetus- ja esiintymistoimintaa useissa eri ikäryhmissä aina kolmevuotiaista eläkeläisiin. Siepakoissa on 12 tanssiryhmää ja neljä musiikkiryhmää. Tanssijoita ja muusikoita on yhteensä noin 200.

Siepakoiden edustusryhmä koostuu nuorista aikuisista, joita yhdistää intohimo tanssiin. Ryhmän tavoitteena on suomalaisen kansantanssin syventävien taitojen opiskelu ja oman henkilökohtaisen tanssitekniikan kehittyminen. Edustusryhmä on luokiteltu mestaruussarjaan Suomen Nuorisoseurojen Liiton aikuisryhmien kansantanssikatselmuksessa keväällä 2017. Tampereella Siepakat esiintyvät mm. festivaalin avajaiskonsertissa torstaina 14.6. ja Tampere-talossa sunnuntaina 17.6.

Owla ja kadonnut walkia -seikkailu Pakkahuoneella

Owla ja kadonnut walkia on koko perheelle suunnattua tanssiteatteria, joka ottaa kantaa kohtaamattomuuden kulttuuriin. Yhdeksänkymmentähenkinen työryhmä on koottu eri-ikäisistä oululaisista kansantanssin harrastajista ja ammattilaisista. Nuorimmat esiintyjät ovat 7- vuotiaita ja vanhimmat eläkeiässä. Kesäkuun alun kantaesityksensä jälkeen teos tulee tuoreeltaan Tampereelle perjantaina 15.6.