Kansainväliset vieraat


Clog America – elävää kulttuuriperintöä Amerikasta 
Pispalan Sottiisiin saapuu palkituista tanssijoista ja muusikoista koostuva Clog America Yhdysvalloista. Folkin suurlähettilääksi tituleerattu taidokas ja hyväntuulen kokoonpano vie maansa kansanmusiikin ja kansantanssin perintöä ympäri maailmaa. Ryhmä haluaa jakaa elävää kulttuuriperintöä edistämällä rodullisten ja etnisten ryhmien välistä ystävyyttä ja ymmärrystä tanssin ja musiikin avulla.Viron suosituin bändi Curly Strings menee jalan alle 
Amerikkalaisen bluegrasin ja virolaisen kansanperinteen vastuttamattomaksi keitokseksi sekoittava Curly Stings tarjoilee jalan alle menevää rytmiikkaa folkinnälkäiselle tanssikansalle Pispalan Sottiisissa perjantai-iltana 15.6.
Tätä keikkaa ei kannata missata! Eläköön, satavuotias Viro!  


Curly Strings

Virolainen tanssiryhmä Hebe kuvattuna Prahassa


Lasten ja nuorten tanssiryhmät sukukansoilta 
Balatonfüred Folk Dance Group tulee Tampereelle kauniin Balaton-järven rannalta Unkarista. Ympäri maata suosittu ryhmä koostuu 140 lapsesta ja nuoresta, jotka tanssivat viidessä eri ikäryhmässä. Pispalan Sottiisiin saapuu parinkymmenen hengen palkittu nuortenryhmä, jonka taiteellisena johtajana toimii Gabriella Bácsi.

Viron Viljandista saapuu lasten- ja nuortenryhmä Hebe. Ryhmä juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan ja on jo niittänyt paljon palkintoja kotimaassaan. Tanssijoiden ikäjakauma on seitsemästä pariinkymmeneen ikävuoteen. Hebe on jo kokenut eurooppalaisten tanssifestivaalien kävijä. Ryhmää johtavat Ave ja Kertu Alvre. 

Voskresenie-ryhmän kädentaitajia


Moniäänisiä lauluja ja rikasta kulttuuriperintöä
Vuonna 1991 perustetun Voskresenie-kansanmusiikkiryhmän moniääniset laulut ovat osa Venäjän Lipetskin alueen värikästä ja monipuolista laulutraditiota. Lauluja säestää Yelets-pianoharmonikka ja balalaikka. Ryhmän kotiseudun rikas kulttuuriperintö näkyy ja kuuluu Voskresenien esityksissä. Osa ryhmän jäsenten upeista alkuperäisistä puvuista on valmistettu jo 1900-luvulla. Voskresenie tulee Tampereelle myös konsertoimaan yhdessä Folk Extreme ry:n kanssa.

Pispalan Sottiisin konserttien ennakkolipunmyynti osoitteessa: http://puoti.nuorisoseurat.fi/