Toisiinsa kietoutuneet tanssikatselmukset Moves ja Tanssiralli

SottiisiMovesin sykkivän sydämen muodostavat näytökset, joissa kohtaavat erilaiset tyylit ja tekijät. Pohjalla kaikilla on yhteinen tanssin kipinä ja tanssista nauttiminen. SottiisiMoves kieputtaa Movesin ja Tanssirallin näytöksissä lähes 100 ryhmää yleisön nähtäväksi Tampereen parhaille tanssiareenoille. Tanssijoille ja ohjaajille katselmukset tarjoavat tasokkaan esiintymisareenan sekä ammattilaisraadin palautteen. 

Moves-katselmuksen näytöksissä lavalla nähdään noin 80 ryhmää. Tanssilajien kirjo on laaja. Katselmus avaa kattavan kuvan lasten ja nuorten tanssiharrastukseen. Osallistujat ovat 10-20 vuotiaita ja ryhmät tulevat valtakunnalliseen Moves-katselmukseen eri puolilta Suomea. Osa ryhmistä on valittu kevään alueellisista Moves-katselmustapahtumista. Katselmuksen osallistujat saavat esityksestään ammattilaisraadin palautteen. Moves-katselmus on osa valtakunnallista Nuori Kulttuuri -toimintaa (linkki avautuu uuteen välilehteen) >>

Tanssiralli on Suomen suurin lasten ja nuorten kansantanssikatselmus. Katselmusnäytöksissä nähdään noin 30 ryhmää eri puolilta Suomea. Ikäjakauma on alle kouluikäisistä juuri peruskoulun päättäneisiin. Katselmus kokoaa kansantanssin kirjon näyttämölle ja osallistuvat ryhmät saavat katselmuksesta kansantanssin ja -musiikin ammattilaisraadin palautteen sekä halutessaan sarjanimeämisen rauta-, pronssi-, hopea- tai kultasarjaan. Nimeäminen tapahtuu kriteeristön mukaan, eikä teoksia arvioida suhteessa toisiin teoksiin.