Hei lystiä - sottiisisynttärit lapsille ja nuorille

Lapset juhlivat Pispalan Sottiisin synttäreitä sunnuntaina 14.6. Pyynikin palloiluhallilla. Hei lystiä - sottiisisynttäreillä lapsille ja nuorille nähdään herkkupalat Tanssiralli-katselmuksesta, lauletaan tietysti onnittelulaulu ja saattaapa tilaisuuteen tulla tervehdys Lappeenrannasta.

Synttärijuhlilla tietysti myös tanssitaan. Sunnuntaina lapset esittävät taitotasojen A ja B ohjelmat ja maistiaisina Saa tanssia! -teoksesta synttäreillä nuoret tanssivat osan Baalit-kokonaisuudesta. Kaiken tämän lisäksi kuullaan Tanssirallin sarjanimeämiset ja kunniamaininnat. Erityistä ilotulitusta ei tarvita, sillä osallistujat tekevät nämä juhlat.

Alla synttäreiden päämestarin, tanssien sommittelija-koreografin Jutta Wrangénin terveiset juhlatansseista:

Taitotaso A, Hei lystiä (lasten leikkiohjelma) - linkki avautuu uuteen ikkunaan

Arkistojen kätköistä nostin esille Hei lystiä- tanssin, sekä alkuperäiseltä nimeltään olevan Helsingin matkan, joka nyt muovautui Tampereen matkaksi. Vanha tuttu, aikuistenkin ohjelmistossa oleva Talikkalan markkinoilla muokkautui myös lapsille. Kaikissa lauluissa on muokatut sanat. Niistä voi tehdä ryhmän omaan käyttöön, omalle alueelle sopivat vaihtamalla muutamia sanoja.  - Jutta Wrangén

Taitotaso B, Kahdella (hieman edistyneemmät lapset ja nuoret) - linkki avautuu uuteen ikkunaan. 

Pispalan Sottiisissa juhlitaan ensi kesänä synttäreitä ja näin ollen näissä tansseissa on esillä sekä Tampere, että menneet vuodet. Joku saattaakin muistaa osan tansseista ollessaan itse lapsi tai nuori. Kahdella- kokonaisuudessa on aloitustanssina Pispalan Sottiisi, johon Antti Savilampi on aikanaan tehnyt aikuisille tanssin. Toisena nähtävää Piiraspolkkaa on tanssittu Sottiisissa jo vuonna 1976 ja kokonaisuuden päättää Seni, joka muokkautui Baalit- kokonaisuuden versiosta. Kahdella sisältää jo jonkin verran enemmän parin kanssa tanssittavia osioita, joiden kautta harjaantuu paritanssillisuuskin.