Hei lystiä - sottiisisynttärit lapsille ja nuorille

Lapset juhlivat Pispalan Sottiisin synttäreitä sunnuntaina omassa osallistavassa teoksessaan. Hei lystiä! - sottiisisynttäreillä lapsille ja nuorille nähdään herkkupalat Tanssiralli-katselmuksesta, lauletaan tietysti onnittelulaulu ja saattaapa tilaisuuteen tulla tervehdys Lappeenrannasta. Synttärijuhlilla tietysti myös tanssitaan. Erityistä ilotulitusta ei tarvita, sillä osallistujat tekevät nämä juhlat.

Tutustu ohjeeseen, jossa harjoitusaikataulu, ohjeet ilmoittautumiseen ja puvustukseen (pdf) >>

Alla synttäreiden päämestarin, tanssien sommittelija-koreografin Jutta Wrangénin terveiset juhlatansseista:

Taitotaso A, Hei lystiä (lasten leikkiohjelma) - linkki avautuu uuteen ikkunaan

Arkistojen kätköistä nostin esille Hei lystiä- tanssin, sekä alkuperäiseltä nimeltään olevan Helsingin matkan, joka nyt muovautui Tampereen matkaksi. Vanha tuttu, aikuistenkin ohjelmistossa oleva Talikkalan markkinoilla muokkautui myös lapsille. Kaikissa lauluissa on muokatut sanat. Niistä voi tehdä ryhmän omaan käyttöön, omalle alueelle sopivat vaihtamalla muutamia sanoja.

Taitotaso B, Kahdella (hieman edistyneemmät lapset ja nuoret) - linkki avautuu uuteen ikkunaan. 

Pispalan Sottiisissa juhlitaan ensi kesänä synttäreitä ja näin ollen näissä tansseissa on esillä sekä Tampere, että menneet vuodet. Joku saattaakin muistaa osan tansseista ollessaan itse lapsi tai nuori. Kahdella- kokonaisuudessa on aloitustanssina Pispalan Sottiisi, johon Antti Savilampi on aikanaan tehnyt aikuisille tanssin. Toisena nähtävää Piiraspolkkaa on tanssittu Sottiisissa jo vuonna 1976 ja kokonaisuuden päättää Seni, joka muokkautui Baalit- kokonaisuuden versiosta. Kahdella sisältää jo jonkin verran enemmän parin kanssa tanssittavia osioita, joiden kautta harjaantuu paritanssillisuuskin.