Vinkkarit

Vinkkarit esittää konsertissa RakaFlow -nimisen kokonaisuuden, joka saa samalla ensi-iltansa. Teokseen kuuluu kaksi osaa: Alussa nähtävä Flow-polska joka yhdistelee menuetin, polskan, valssin ja unkarilaisten kansantanssien elementtejä flown eli virtauksen näkökulmasta lähestyen.

Jälkimmäinen osa on ”Raka”, joka on oikeastaan Raka Vägen eli suora tie. Tietä tanssista ei taida löytyä, mutta suoria siirtymiä osasta ja tyylistä toiseen senkin edestä. Alussa pyörähdellään sottiisin ja loppupäässä katrillin liikekielen ja teemojen pyörteissä. Musiikkeina kuullaan ensin Tsuumi Sound Systemin Blinking Light – levyltä löytyvä Everything Flows sekä jälkimmäisenä Es&Co – kokoonpanon saman nimiseltä levyltä löytyvä – jo aiemmin mainittu – Raka Vägen.

Vinkkarit on nuorista, iloisista ja taitavista 25-35-vuotiaista tanssijoista koostuva Tampereen Nuoriso­seuran kansan­tanssi­ryhmä. Ryhmä esittää Jyrki Lahtisen koreografioita joissa kansantanssia käsitellään kokeilevalla otteella liikkeen ja ryhmän näkökulmasta.