Siepakat Edustus

Kuva: Oona Sarajärvi

Siepakat Edustuksessa on 19-23-vuotiaita tanssijoita ja soittajia. Ryhmäläiset ovat tunteneet toisensa lapsesta asti ja ovat tiivis porukka. Heidän vahvuutensa on, että ryhmässä voi olla oma itsensä: omassa porukassa on turvallinen olo. Edustus innostuu hyvistä koreografioista, menosta ja meiningistä, haasteista, illanvietoista ja yhdessäolosta. Tanssi on maanläheistä ja erityisesti tykätään tanssia paritansseja. Siepakat Edustus tulee Rovaniemeltä.

Hehku on Siepakoiden kansanmusiikkiyhtye. Bändin soittajat ovat tanssin ja musiikin moniosaajia. Yhtye on itse sovittanut kappaleensa ja säveltää myös omaa musiikkia.

Siepakat Edustus esittää Pispalan Sottiisin Tanssin luonto -avajaiskonsertissa teoksen Ulos haudasta. Musiikki on PIIRAINEN BLOM SAARENKYLÄN kappale, joka inspiroi sekä ryhmää, että opettajaa Siinaa, joka teki musiikkiin koreografian.

Siepakat Edustus esittää Tanssimylly-katselmuksessa teoksen Kuulut kultasi luokse (2021):
“Miehän en siitä luovu” oli siskoni sanat kesän lopussa 2020. Tarina alkoi muutamaa vuotta aikaisemmin, ihan tavalliseen tapaan, kahden nuoren tavatessa toisensa. Yhteistä oli rakkaus Lapin luontoon. Siitä alkoikin yhteiset reissut pitkospuilla, metsissä, joilla ja tuntureilla. Vuoroin toinen kannatellen toista, mutta yhdessä oli mahdollisuus seikkailla. Yhtäkkiä: menettämisen pelko.  


Kuulut kultasi luokse
Koivikkotien hambo, koreografia Siina Toimela
Seikkailuhumppa, koreografia Eetu Laitinen
Tsot teazy, koreografia Eetu Laitinen
Kun mun kultani tulisi, koreografia Siina Toimela

Koivikkotien hambo, sävellys Siina Toimela
Seikkailuhumppa, sävellys Siina Toimela, koreografia Eetu Laitinen
Tsot teazy, sävellys Jukka Hannula, koreografia Eetu Laitinen
Kun mun kultani tulisi, sävellys Okra Playground, koreografia Siina Toimela
Kappaleiden sovitus: Hehku

Kuva: Oona Sarajärvi