Kimurantti

Kuva: Merja Skyttä

Kansantanssiryhmä Kimurantti on lappeenrantalainen, Nuorisoseura Rajan Nuoret ry:n nuorten aikuisten ryhmä. Kun ryhmä ensimmäisen kerran kokoontui syksyllä 2005, se oli iloinen ja hälisevä lauma ala-kouluikäisiä lapsia. Nyt 16 vuotta myöhemmin joukko on tiivistynyt kolmentoista tanssijan timanttiseksi kokoonpanoksi. Viimeisten vuosien aikana ryhmä on heittäytynyt rohkeasti kansantanssin eri maailmoihin; karjalaisista tansseista, nykykansantanssi- ja musikaalimaisiin teoksiin. Kimuranttia ohjaa Merja Skyttä.

Valtikka vaihtuu -konsertissa vuoden 2020 Pispalan Sottiisin Vuoden kansantanssiyhtye Kimurantti esittää teoksen Naapurin Ville. 70-luvun Lappeenranta: Leveelahkeisii housui, auringonnousui, unelmia ja ystävyyttä!

Naapurin Ville kertoo juuri lukionsa päättäneistä nuorista, joilla on elämä edessä ja paljon ajatuksia tulevasta elämänpolusta. Yksi nuorista, ”naapurin Ville”, on aina ollut se, joka haaveilee isoista asioista pelkäämättä epäonnistumisia tai vastoinkäymisiä.

Nuoret, jotka seikkailevat Villen kanssa, inspiroituvat, heittäytyvät ja unelmoivat hänen kanssaan. Tämä on tarina uskalluksesta heittäytyä yhdessä elämänmakuiseen elämään sekä kohdata omat unelmansa.

Teos on inspiroitunut kotiseuturakkaudesta ja 70-luvun estetiikasta. Monen Kimurantti-ryhmän tanssijan vanhempi on elänyt nuoruuttaan 70-luvun Lappeenrannassa, joten tarinoita, tapahtumapaikkoja ja kaupunkikuvaa on näin ollen helppo kuvitella mielessään.

Koreografia: Elssa Antikainen
Musiikki: J-P Piirainen

Tanssimyllyssä Kimurantti esittää katkelman teoksesta ”Toisilleen”.
Toisilleen avaa kurkistusaukon erään tytön mielenmaailmoihin. Teos kertoo tarinaa tarpeesta tarttua kiinni, päästä syliin, olla turvassa, yhtyä toiseen ihmiseen. Koreografia ponnistaa vahvasti liikkeestä, fyysisyydestä ja sen ilmaisuvoimasta. Toisilleen on saanut ensi-iltansa alkuperäisessä muodossaan vuoden 2020 Pispalan Sottiisissa. Tanssimyllyssä teoksesta nähdään katselmusta varten muokattu lyhennelmä.

Koreografia: Susanna Kivinen
Harjoituttanut: Susanna Kivinen ja Merja Skyttä
Valosuunnittelu: Elis Kiiskinen
Musiikki:
Okra Playground: Kaunokieli
Säv. Veikko Muikku, Sami Kurppa & Maija Kauhanen
San. Maija Kauhanen
Sov. Sami Kurppa & Okra Playground

Pauanne: Taivallahden pohjalla
Säv. Kukka Lehto
Sov. Kukka Lehto & Tero Pennanen

Hohka: October Flowers
Säv. Valtteri Lehto
Sov. Hohka