Pispalan Sottiisi

Pispalan Sottiisi on Pohjois-Euroopan merkittävin, kansainvälinen kansantanssifestivaali, joka järjestetään parillisina vuosina kesäkuun alussa Tampereella. Festivaalin ohjelmaan kuuluu konsertteja sisä- ja ulkotiloissa, koulutusta, seminaareja, yötansseja sekä klubi-iltoja. Kansainvälisen mausteen tapahtumaan tuovat kansainväliset vieraat, joita osallistuu tapahtumaan useasta maasta. Ryhmät esittävät oman perinnealuuensa tansseja. 

Pispalan Sottiisi on järjestetty Tampereella vuodesta 1970 lähtien. Vuosien saatossa on tapahtumasta muodostunut tanssin pitkä viikonloppu. Vuosien varrella on nähty sottiisikilpailua Pispalan harjulla, pääjuhlia Pyynikin kentällä, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa sekä konsertteja eri puolilla Tamperetta. 

Kesällä 2020 Pispalan Sottiisi tuo SottiisiMoves –tapahtumaan reilun kattauksen kansantanssia, tapahtuman klassikoita ja hitusen uutta.

Pispalan Sottiisia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja se on kansainvälisen C.I.O.F.F.-perinnefestivaalien organisaation ja Finland Festivals -juhlaketjun jäsen. 

Insert Image