Ohjelma

Program in English behind this link

KESKIVIIKKO 13.6.2018 

Folk Extreme Osmonpuisto
14.00-15.30, Osmonpuiston soittolava Ainonkadulla
Tapahtuman käynnistää Voskresenie-ryhmä sekä Petroskoin vieraat Arkadi Sokolov, Arto Rinne ja Vladik Demin. He esiintyvät yhdessä Folk Extremen taiteilijoiden Eero Grundströmin, Pekko Käpin, Silja Palomäen, Ville Rauhalan, Timo Saaren ja Anne-Mari Kivimäen kanssa. Tapahtuman juontaa Puhti. Vapaa pääsy. Järjestäjänä Folk Extreme ry.

Puistokonsertit <3 Pispalan Sottiisi 
18:00-21:00, Laikunlava
mariAtom, Vimma, Fiola. Vapaa pääsy. Järj. Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut  

Folk Extreme Telakka
20.30-00.00, Kulttuuritalo Telakka
Voskresenie Lipetskistä ja Sokolov-Rinne-Demin Pietarista lauteilla yhdessä Folk Extremen huippumuusikoiden ja -tanssijoiden kanssa. 10 € ovelta. Järj. Folk Extreme

Kansanmusiikkiryhmä Voskresenie Venäjän Lipetskistä

TORSTAI 14.6.2018 

Viikinsaari Folk
12:00 - 17:00, Viikinsaari
Sottiisi rantautuu vehreälle Viikinsaarelle! Kansainväliset vieraat Slovakiasta, Venäjältä, Unkarista ja USA:sta tanssivat ja tanssittavat kaikenikäisiä, mukana myös myös Kulttuuriosuuskunta Uulu. Viikinsaaren tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Laivalippu: aikuinen 12 €, lapsi 3-12 -vuotta 7 €. Sottiisipassilla 10 € / 5 €. Alennusliput vain Laukontorin lippukioskilta.

Ilonpitoa ilmassa! 
14:00-15:00, Estraadi-lava, Särkänniemen huvipuisto
Esiintymässä mm. lasten- ja nuorten tanssiryhmä Hebe Virosta sekä Jippo. Vapaa pääsy.  

Pumpuliplikat ja tehtaan sällit kadonneen höyrykoneen jäljillä
18:00-20:00, Leonardo-sali, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus
Lasten avajaisleikit. Höyrykoneen osat ovat sekaisin. Tulkaa porukalla rakentamaan höyrykone! Yhteispelillä se onnistuu ja työ verstaalla pääsee alkamaan. Sisäänpääsy Sottiisipassilla. 

Salsaa!
19:00-23:00, Laikunlava
Azúcar-kesäsalsat: Pieni tanssiopetustuokio ja vapaata tanssia karibialaisrytmein. Vapaa pääsy.

Tanssiinkutsu
 - 
Pispalan Sottiisin Vuoden 2018 kansantanssiyhtye Siepakat, Lapin Urheiluopisto, JunioriOttoset, Motoran Liipukat sekä kansainväliset ryhmät pyöräyttävät Sottiisin vauhtiin. Lisäksi nähdään Katrillin Kaapo-uutuusteoksen ensiesitys. 15 €/ 10 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Ilonpitoa - Tanhumies Goes Beatles
 - 
Tanssiryhmä Huuman sekä laulu- ja soitinyhtye Riennon Tanhumies on Hannu Nipulin käsikirjoittama kantaesitys, jossa yhdistyvät tanssin riemu ja Beatlesin nostalgiset melodiat. Konsertin päätteeksi iltatanssit Katrilli Combon tahtiin.
10 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Hebe Viljandista

Työ ja ilonpito – 100 vuoden matka tanssien
Sottiisiviikko huipentuu lauantaina 16.6.2018 yli tuhannen esiintyjän Työ ja ilonpito -kansantanssiteokseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen TähtiAreenalla. Produktion taiteellisena lähtökohtana on sovinnon teema. Siinä tanssi ja musiikki kietoutuvat historian pyörteisiin luoden siltaa 100 vuoden takaisten tapahtumien ja nykypäivän välille. Musiikista vastaa kansanelektrobändi Suistamon Sähkö. Työ ja ilonpito -teos tarjoaa esiintymismahdollisuuden kaikenikäisille ja -tasoisille tanssijoille. Tanssiohjeet, videot ja musiikit löytyvät osoitteesta www.tanssinriemu.

Priimatiima – parhaita paloja kansantanssista
Tulevan kevään aikana järjestettävät Tanssiralli-katselmukset kokoavat lähes tuhat lasta ja nuorta kansantanssin harrastajaa. Tanssirallit huipentuvat Pispalan Sottiisissa järjestettävään Priimatiima-konserttiin, johon kootaan katselmusten maukkaimmat esitykset.


Clog America – elävää kulttuuriperintöä Amerikasta
Pispalan Sottiisiin saapuu palkituista tanssijoista ja muusikoista koostuva Clog America Yhdysvalloista, Utahista. Folkin suurlähettilääksi tituleerattu taidokas ja hyväntuulen kokoonpano vie pohjoisamerikkalaista kansanmusiikin ja kansantanssin perintöä ympäri maailmaa. Ryhmä haluaa jakaa elävää kulttuuriperintöä edistämällä rodullisten ja etnisten ryhmien välistä ystävyyttä ja ymmärrystä tanssin ja musiikin avulla. Muita kansainvälisiä vieraita saapuu eri puolilta Eurooppaa. Ryhmät varmistuvat kevään 2018 aikana

PERJANTAI 15.6.2018

Nukketyöpaja
12:00-13:00 ja 14:00-15:00, Kulttuuritalo Laikku
Voskresenien Perinnenukketyöpaja (RU). Vetäjinä taideartesaanit Vera Zhivanovich ja Larisa Voron. Työpajoihin mahtuu vain 10 henkeä / paja. Varaa paikkasi sähköpostitse salla.sistonen@nuorisoseurat.fi.

Laikun sali soi
12:00-15:00, Kulttuuritalo Laikku, musiikkisali  
Kansainväliset ryhmät Hebe (ES), Clog America (US) ja Voskresenie (RU) kutsuvat mukaan tanssi- ja laulupajoihin. Esiintymässä myös Heilattomat Hellut, Vimma, Trykkifeili, Riemukkaat ja Rahvaan laulu. Vapaa pääsy.

Sottiisipiknik
13:00-14:00, Laikunlava 
Kesäinen kansantanssikonsertti keskellä kylää, tule vaikka eväskorin kera! Esiintymässä Motoran Vinhakat, Motoran Liipukat, Mattien ja Maijojen Midit sekä Balatonfüred Folk Dance Group (HU) ja Cifrosko (SK). Vapaa pääsy.    

Pispalan Sottiisi 2018 avajaiset 
15:00-16:00, Laikunlava
Esiintymässä Sottiisin kansainväliset kansantanssi- ja musiikkiryhmät Hebe (EE), Clog America (US), Voskresenie (RU), Balatonfüred Folk Dance Group (HU) ja Cifrosko (SK) sekä Pispalan Sottiisin Vuoden 2018 kansantanssiyhtye Siepakat.
Vapaa pääsy.  

Virolaisten tanssien työpaja ja Sottiisidisko
17:45-20:30, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Leonardo-sali 
Virolainen Hebe opettaa ensin satavuotiaan naapurimaamme kansantansseja, jonka jälkeen jalan alle menevät rytmit nuorisolle tarjoilee festarin oma DJ. Sottiisipassi. 

Owla ja kadonnut walkia
 - Tullikamarin Pakkahuone
Uudessa tanssiteatteriteoksessa yhdistyvät paikallishistoria ja kansanperinne. Teoksessa on mukana lähes sata eri-ikäistä oululaista kansantanssin harrastajaa ja ammattilaista. 15 € / 10 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Ilonpitoa - Nurkkatanssit

Illan aloittavat Satakunnan maakuntaryhmä Tikki sekä tamperelainen Sorokoska, jonka ensi-ilta Neulansilmä on kunnianosoitus unkarilaiselle kansantanssille. Yleisön pistävät tanssimaan Vuoden ilmiö, Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars sekä Viron suosituin yhtye Curly Strings. Virolaista kansanmusiikkia ja amerikkalaista bluegrassia yhdistävän Curly Stringsin musiikki on täynnä kesytöntä voimaa ja kauniita melodioita. 15 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Curly Strings

LAUANTAI 16.6.2018 

Sottiisi soi Koskarissa
11.00-11.15, Koskikeskus
Clog America (US). Vapaa pääsy.

Sukkuloiden
12:00-14:00, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Leonardo-sali
Tästä käynnistyy iltapäivä, josta vauhtia ei puutu! Lavan valtaavat tamperelaisten ryhmien kanssa vieraat muilta paikkakunnilta, mm. Vinkkarit, Hämmäys, Lykky, Kimara, Hilipakat ja Kiikurit. Vapaa pääsy. 

Bantu Pop-Up Festival
12:00-18:00, Tullikamarin Pakkahuone
Afrikkalainen kulttuuri Suomessa esittäytyy (bantu) iltapäivämarkkinoilla, jossa tarjolla mm. musiikkia , muotinäytös sekä lapsille ilmaisia kampauksia. Vapaa pääsy. Järjestäjä AfroFinns ry.

Sottiisi soi Koskarissa
13.00-13.15, Koskikeskus
Cifrosko (SK). Vapaa pääsy.

Elävän perinnön klinikka 
13:00-15:00, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, kokoustila Myrsky & Tuuli
Tule hakemaan klinikalta vauhtia edustamasi tai harjoittamasi perinteen suojeluun! Vapaa pääsy. Järj. Aineeton kulttuuriperinnön kansanmusiikin ja kansantanssin rinki 

Polkimet luiskaa  
14:00-15:00, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Leonardo-sali 
Esiintymässä Tanhu-Visa, Tampereen Työväenopiston Tanhuajien Torstairyhmä sekä 30-vuotiaan Fikuleerin Frilla, Piiperot ja Mynsterit. Vapaa pääsy. 

Folktori
16:00-19:00, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Aula
Kansanmusiikin ja -tanssin toimijat pistävät parasta pöytään ja esittelevät toimintaansa kaikille avoimella Folktorilla. Vapaa pääsy.

Suomen Kansanmusiikkiliitto 50v. 
17:00-18:00, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Leonardo-sali
Musiikin henki syttyy aina uudestaan ja uudestaan. Suomen Kansanmusiikkiliiton 50-vuotisjuhlassa esiintyvät Hiiden pelimannit, Inehmo, Riatomaanikot ja Beepa. 10€/ 5 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Työ ja ilonpito
 - 
Pispalan Sottiisin 2018 suurteos Työ ja ilonpito luo siltaa sadan vuoden takaisten tapahtumien ja nykypäivän välille yli 1000 esiintyjän voimin. Teoksen musiikista vastaa kansanelektrobändi Suistamon Sähkö. 20 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Aulajamit
18:00-18:45, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, pääaula
Mukana jamittelemassa Beepa ja Inehmo.

Ilonpitoa - Kulkureitten matkassa

Kansainväliset vieraat esittäytyvät omassa konsertissaan ja tanssittavat yleisöä ennen Antti Savilammen vetämää ja Siepakat-bändin säestämää huutokatrillia. Illan päättävät hämäläiset maailmanvalloittajat Kimmo Pohjonen ja Arto Järvelä eli legendaarinen Pinnin Pojat. 10 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Aulajamit
21:30-23:00, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, pääaula
Mukana jamittelemassa mm. Hiiden pelimannit ja Trilli.

Työ ja ilonpito TähtiAreenalla 16.6. klo 19

SUNNUNTAI 17.6.2018

Sottiisimessu
10:00-11:00 Tampereen Tuomiokirkko
Sottiisihartaus. Esiintymässä Koiranen Kollektion, Ikaalisten viulupelimannit ja Hebe (EE). Vapaa pääsy.

Priimatiima 
10:30-12:00, Tullikamarin Pakkahuone 
Tarjolla makupaloja lasten ja nuorten kansantanssikatselmuksesta Tanssirallista. Konsertissa nähdään vekkulia menoa, koskettavia tunnelmia ja aitoa onnistumisen iloa eri ikäisten kansantanssin harrastajien esittämänä!  Mukana Kimara, Karkelo, Jekku, Keikaus, Mattien ja Maijojen Minit, Motoran Vinhakat, JunioriOttoset ja Ralli. 10 €/ 5 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Sottiisin aulahipat 
13:00-14:00, Tampere-talo 
Tampere-talon aula soi ja tanssii virolaisten, venäläisten ja slovakialaisten ryhmien tahdissa! Mukana Viro100-tunnelmissa myös Tampere-Tartto-Seura. Vapaa pääsy. 

Ilo irti! - Pispalan Sottiisi 2018
14:00-16:00, Tampere-talo
Pispalan Sottiisin päätösjuhlassa pohjoinen valo, rikkaat rytmit ja nuori energia kohtaavat. Esiintyjinä Vuoden kansantanssiyhtye Siepakat, Kimurantti, Motoran Pelmakat, Polokkarit sekä Clog America (US) ja Balatonfüred Folk Dance Group (HU). 25/10 € tai Sottiisipassi. Osta liput Tampere-talon lippukaupasta. 

Rahvaan jatkot
17:00-19:00, Kulttuuriravintola Telakka 
Sottiisin lopuksi Rahvaanmusiikin kerho järjestää Rahvaan jatkot Kulttuuriravintola Telakalla. Vapaa pääsy. 


Ohjelma päivittyy kevään mittaan, muutokset mahdollisia. 

Clog America Tampere-talossa 17.6. klo 14