Ohjelma / Program 

KESKIVIIKKO / WEDNESDAY 13.6.2018

Puistokonsertit <3 Pispalan Sottiisi
18:00-21:00, Laikunlava
Vapaa pääsy. Järj. Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut 

Kansanmusiikki Voskresenia Venäjän Lipetskistä

TORSTAI / THURSDAY 14.6.2018 

Viikinsaari Folk
12:00 - 17:00, Viikinsaari
Sottiisi rantautuu vehreälle Viikinsaarelle kansainvälisten vieraiden voimin. Ohjelmaa ja tanssitusta kaiken ikäisille. Menossa mukana mm. Uulu. Laivalippu. 

Ilonpitoa ilmassa!
14:00-15:00, Estraadi-lava, Särkänniemen huvipuisto
Esiintymässä Hebe Virosta sekä Jekku ja Jippo. Vapaa pääsy.  

Tanssiinkutsu
 - 
Pispalan Sottiisin Vuoden 2018 kansantanssiyhtye Siepakat, Katrillin Kaapo-uutuusteoksen ensiesitys sekä kansainväliset ryhmät pyöräyttävät Sottiisin vauhtiin. 15 €/ 10 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Ilonpitoa - Tanhumies Goes Beatles
 - 
Tanssiryhmä Huuman sekä laulu- ja soitinyhtye Riennon Tanhumies on Hannu Nipulin käsikirjoittama kantaesitys, jossa yhdistyvät tanssin riemu ja Beatlesin nostalgiset melodiat. Konsertin päätteeksi iltatanssit Katrilli Combon tahtiin.
10 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Hebe Viljandista

Työ ja ilonpito – 100 vuoden matka tanssien
Sottiisiviikko huipentuu lauantaina 16.6.2018 yli tuhannen esiintyjän Työ ja ilonpito -kansantanssiteokseen Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen TähtiAreenalla. Produktion taiteellisena lähtökohtana on sovinnon teema. Siinä tanssi ja musiikki kietoutuvat historian pyörteisiin luoden siltaa 100 vuoden takaisten tapahtumien ja nykypäivän välille. Musiikista vastaa kansanelektrobändi Suistamon Sähkö. Työ ja ilonpito -teos tarjoaa esiintymismahdollisuuden kaikenikäisille ja -tasoisille tanssijoille. Tanssiohjeet, videot ja musiikit löytyvät osoitteesta www.tanssinriemu.

Priimatiima – parhaita paloja kansantanssista
Tulevan kevään aikana järjestettävät Tanssiralli-katselmukset kokoavat lähes tuhat lasta ja nuorta kansantanssin harrastajaa. Tanssirallit huipentuvat Pispalan Sottiisissa järjestettävään Priimatiima-konserttiin, johon kootaan katselmusten maukkaimmat esitykset.


Clog America – elävää kulttuuriperintöä Amerikasta
Pispalan Sottiisiin saapuu palkituista tanssijoista ja muusikoista koostuva Clog America Yhdysvalloista, Utahista. Folkin suurlähettilääksi tituleerattu taidokas ja hyväntuulen kokoonpano vie pohjoisamerikkalaista kansanmusiikin ja kansantanssin perintöä ympäri maailmaa. Ryhmä haluaa jakaa elävää kulttuuriperintöä edistämällä rodullisten ja etnisten ryhmien välistä ystävyyttä ja ymmärrystä tanssin ja musiikin avulla. Muita kansainvälisiä vieraita saapuu eri puolilta Eurooppaa. Ryhmät varmistuvat kevään 2018 aikana

PERJANTAI / FRIDAY 15.6.2018

Sottiisipiknik
12:00-14:00, Laikunlava
Kesäinen kansantanssikonsertti keskellä kylää, tule vaikka eväskorin kera!
Vapaa pääsy.  

Tanssituvat Kulttuuritalo Laikussa
12:00-15:00, Musiikkisali Salo, Kulttuuritalo Laikku  
Ulkomaalaisten esiintyjäryhmien tanssi- ja laulupajat kaikille. Vapaa pääsy.  

Pispalan Sottiisi 2018 avajaiset
15:00-16:00, Laikunlava
Vuoden kansantanssiyhtye Siepakat ja kansainväliset vieraat esittäytyvät.
Vapaa pääsy.  

Owla ja kadonnut walkia
 - Tullikamarin Pakkahuone
Uudessa tanssiteatteriteoksessa yhdistyvät paikallishistoria ja kansanperinne. Teoksessa on mukana lähes sata eri-ikäistä oululaista kansantanssin harrastajaa ja ammattilaista. 15 €/ 10 € tai Sottiisipassi. Osta liput ​Puodista.

Ilonpitoa - Curly Strings, Orivesi All Stars

Virolaista kansanmusiikkia ja amerikkalaista bluegrassia yhdistävän Curly Stringsin musiikki on täynnä kesytöntä voimaa ja kauniita melodioita. Illan aloittaa Sorokoska, jonka jälkeen yleisön pistää tanssimaan Vuoden ilmiö, Suomen suurin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars. 15 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Curly Strings, Folklandia 2016

LAUANTAI / SATURDAY 16.6.2018

Suomen Kansanmusiikkiliitto 50v.
17:00-18:00, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Leonardo-sali
10 €/ 5 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Työ ja ilonpito
 - 
Pispalan Sottiisin 2018 suurteos Työ ja ilonpito luo siltaa sadan vuoden takaisten tapahtumien ja nykypäivän välille yli 1000 esiintyjän voimin. Teoksen musiikista vastaa kansanelektrobändi Suistamon Sähkö. 20 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Ilonpitoa - Nurkkatanssit

Hämäläiset maailmanvalloittajat Kimmo Pohjonen ja Arto Järvelä eli Pinnin Pojat sekä pelimanniyhtyeet tanssittavat. Nurkat natisemaan! 10 € tai Sottiisipassi.
Osta liput Puodista.

Työ ja ilonpito TähtiAreenalla 16.6. klo 19

SUNNUNTAI / SUNDAY 17.6.2018

Sottiisimessu
10:00-11:00, Tampereen Tuomiokirkko 

Priimatiima 
10:30-12:00, Tullikamarin Pakkahuone 
Tarjolla makupaloja lasten ja nuorten kansantanssikatselmuksesta Tanssirallista. Konsertissa nähdään vekkulia menoa, koskettavia tunnelmia ja aitoa onnistumisen iloa eri ikäisten kansantanssin harrastajien esittämänä! 10 €/ 5 € tai Sottiisipassi. Osta liput Puodista.

Ilo irti! - Pispalan Sottiisi 2018
14:00-16:00, Tampere-talo
Pispalan Sottiisin päätösjuhlassa pohjoinen valo, rikkaat rytmit ja nuori energia kohtaavat. Esiintyjinä Vuoden kansantanssiyhtye Siepakat, Kimurantti, Motoran Pelmakat, Polokkarit sekä Clog America (US) ja Balatonfüred Folk Dance Group (HU). 25/10 € tai Sottiisipassi. Osta liput Tampere-talon lippukaupasta. 


Ohjelma päivittyy kevään mittaan, muutokset mahdollisia. 

Clog America Tampere-talossa 17.6. klo 14