Vakkoihin ilmoittautuminen

Ilmoittaudu vakkaan täältä!

Pispalan Sottiisin ohjelmaa tuotetaan eri puolilla maata toimivissa vakoissa, jotka ovat alueilla toimivien kansantanssi- ja -musiikkiryhmien yhteenliittymiä. Jokaiselle vakalle on nimetty oma tanhulähettiläs, joka tukee oman vakkansa toimintaa muun muassa luomalla vakkansa tunnustanssin ja suunnittelemalla sen tuottamaa ohjelmaa Pispalan Sottiisin kansantanssifestivaaliin.

Tanhulähettiläisiin pääset tutustumaan täältä! Vakkojen toimintaa koordinoi vakkaneuvostot, jotka yhteistyössä tanhulähettilään kanssa suunnittelevat oman vakkansa toimintaa. Lue lisää vakoista ja vakkaneuvostoista täältä.

Vakat aloittivat toimintansa maaliskuussa, ja niihin voivat liittyä kaikki kansantanssijat ja -muusikot, jotka osallistuvat tapahtumaan. Vakkoja suunnitellaan muodostettavaksi yhteensä kuusi, ja ne sijoittuvat maantieteellisesti eri puolille maata. Tällä hetkellä vakkojen työnimet ovat pohjoinen Suomi, Pohjanmaa ja keskinen Suomi, Lounais-Suomi, Kaakko-Karjala sekä eteläinen Suomi. Lopulliset nimet vakoille luodaan niiden omien ideoiden pohjalta toiminnan käynnistyessä. 

Pispalan Sottiisin taiteellinen johtaja Petri Kauppinen korostaa tanhulähettiläiden roolia vakkojen ohjelman rakentamisessa Pispalan Sottiisiin: 

”Tanhulähettiläät ovat avainasemassa vakkojen ohjelmasisällön suunnittelussa yhteistyössä ryhmien ohjaajien kanssa." 

Tärkeitä päivämääriä

31.3. 2024 Tapahtuman osallistujailmoittautuminen päättyy!


Vakkojen harjoituspäivät:

21.4. Pohjoisen vakan harjoitukset

5.5. Eteläisen vakan harjoitukset

9.5. Kaakon ja Karjalan vakan harjoitukset

18.5. Lounaisen vakan harjoitukset

Pohjanmaan ja keskisen Suomen vakan harjoitukset - päivämäärä vielä avoin.