Pispalan Sottiisin ansainvälistä kansantanssifestivaalia juhlitaan Tampereella 26. kertaa. Festivaali levittäytyy eri puolllle Tampereen kaupunkia. Tapahtumaan osallistuu yli 1200 tanssijaa ja soittajaa Suomesta ja eri puolilta maailmaa


Festivaalikeskus sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa (Pirkka-halli), jossa järjestetään suurin osa tapahtuman tilaisuuksista. Messu ja Urhelukeskuksen Tähtiareena on varattu Työ ja ilonpito -tanssiproduktion esiintymisfoorumiksi. Lisäksi festivaalikeskuksessa järjestetään konsertteja ja tanssillisia illanviettoja.


Pispalan Sottiisin kansainvälinen päätöskonsertti järjestetään Tampere-talon isossa salissa sunnuntaina Konsertteja on myös Tullikamarin pakkahuoneella ja Keskustorin läheisyydessä Laikunlavalla ja Kulttuuritalo Laikussa. 


Tanssijoiden ja soittajien yhteismajoitukset toteutetaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen sisäleirintäalueella Folk Campissa. Myös keskustan hotelleihin on varattu kiintiö Sottiisin vieraille.


Pispalan Sottiisi on järjestäjänä on Suomen Nuorisoseurat yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Tapahtuman pääsylippuja myydään nuorisoseurojen lippukaupassa puoti.nuorisoseurat.fi 15.2.2018 alkaen.

Tapahtumatoimisto

Tapahtumatoimisto sijaitsee festivaalin aikana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa (Pirkkahalli), Ilmailunkatu 20, puh. 041-8083748.
Tapahtumatoimisto vastaa yleisön ja osanottajien palveluista sekä ennakkolipunmyynnistä.

Toimisto on avoinna:
to 14.6. klo 12–20, pe 15.6. 8–20, la 16.6. klo 8–20, su 17.6. klo 9–12

Ennen tapahtumaa Pispalan Sottiisin henkilökunta palvelee arkisin klo 9-16 Kulttuuritalo Laikussa. Ks. tarkemmat yhteystiedot ylävalikosta.

SottiisiMoves, Hetken aikaa - Tanssin taikaa

Lipunmyynti

Tapahtuman ennakkolippuja voi ostaa Nuorisoseurojen verkkokauppa Puodista.

Tampere-talon Ilo irti! -konserttiin (su 17.6.) lippuja saa Tampere-talon lipputoimistosta tai netistä osoitteesta lippu.fi.

Lippuja myydään tapahtumapaikoilla tuntia ennen tilaisuuksien alkua ja lippuja voi ostaa myös Messukeskuksen tapahtumainfosta.

Lippujen hinnat 10-25 €.

Pispalan Sottiisi 2016, avajaiset, Laikunlava

Julkinen liikenne

Tampereen joukkoliikenteen linja 14 liikennöi Messu- ja Urheilukeskukseen puolen tunnin välein. Ajoaika Keskustorilta on noin 15 minuuttia. Myös linjat 1 ja 26 liikennöivät läheltä Messukeskusta.

 14 linjan aikataulut voit katsoa alempaa. Tarkemmat aikataulut muista linjoista löytyvät täältä.

Sottiisi Moves, avajaiset, Keskustori

Pispalan Sottiisi on syrjinnästä vapaa!

Nuorisoseurat on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Pyrimme Pispalan Sottiisissa siihen, että jokaisella toimintaan osallistuvalla on samanlaiset mahdollisuudet osallistua ja tulla kohdelluksi riippumatta hänen taustastaan. Syrjimättömyyden lisäksi kyse on ymmärtämisestä, asenteista, ajattelutavasta ja toisten huomioon ottamisesta.

Pispalan Sottiisi tapahtuman aikana 14.-17.6. voitte halutessanne ottaa yhteyttä Tapahtuma-infoon, joka sijaitsee Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa (Pirkkahalli), Ilmailunkatu 20. Puh. 041 808 3748. Info on avoinna to 12-20, pe 8-20, la 8-20 ja su 9-12.

Mitä minä voin tehdä?

Toimi: Tee jotain näkyvästi syrjintää tai häirintää vastaan. Keskeytä tilanne tarvittaessa Sottiisin omalla syrjinnänvastaisella iskulauseella ”Hei, tuo ei ole Sottiisimeininkiä!”

Tue: Ole syrjityn tukena Älä jätä häntä yksin. Juttele, kuuntele, varmista että kaikki on OK. Jos itse kai-paat tukea, ole yhteydessä Pispalan Sottiisin Sottiisi-Infoon puh. Puh. 041 808 3748.

Kerro: Kerro tilanteesta; Sottiisin työntekijät ja talkoolaiset ovat tekemässä kaikkien sottiisilaisten yhteistä tapahtumaa. Tehdään yhdessä turvallinen ilmapiiri kaikille.