Esiintyjät

Esiintyjäluettelo aakkosjärjestyksessä. Klikkaamalla ryhmän nimeä avautuu lisäinfoa ryhmästä. 

Ahjolan tanhuajat


Elokset

Elokset on Siepakoiden aikuisten kansantanssiryhmä Rovaniemeltä. Ryhmän ehdottomia vahvuuksia ovat toimeliaisuus asian kuin asian suhteen sekä nauruherkkyys tilanteessa kuin tilanteessa. Elokset keikkailevat paitsi paikallisesti Rovaniemellä että erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea.

Frilla

Fikuleeri

Fyyrkantti

Fyyrkantti on turkulainen perinneyhdistys, joka täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Yhdistystä kannattelee lämmin yhteisöllisyys ja eri ikäiset tanssivat paljon yhdessä.

 

Harha

Mattien ja Maijojen Harha on nuorista aikuisista koostuva Hollolalainen kansantanssiryhmä. Tanssitaival useimmilla on alkanut jo ihan lapsesta asti. Harha on luonteeltaan innostunut, kokeileva sekä seikkailunhaluinen. Ryhmää on opettanut vuodesta 2023 lähtien Jenna-Riikka Mäkinen. Harha harjoittelee kerran kuukaudessa sovittuina viikonloppuina. 

Harmonikan 11-13-vuotiaat

Harmonikan 11-13-vuotiaden ryhmässä on tällä hetkellä mukana 14 tanssijaa. Osa on tanssinut seuran ryhmissä jo 10 vuoden vuoden ajan, mutta mukana on myös vasta pari vuotta harrastaneita. Ryhmäjakoja on muutettu seurassa harrastajamäärien mukaan, ja tällä kokoonpanolla on harjoiteltu nyt kaksi vuotta. Ryhmä innostuu uusien ja vaikeampien askeleiden opettelusta, vaikka ensin aina vähän saattaa turhauttaakin. Ryhmällä on ollut myös tapana harjoituksissa aina taputtaa itselleen, kun joku tanssikoreografia on saatu opeteltua kokonaan ja tanssi mennään musiikilla alusta loppuun. "Hyvä myö!". Ryhmän vahvuus on ollut harrastajamäärä, sillä seuran omassa kevätkonsertissa 2023 täytettiin esiintymislava 20 tanssijalla!

Hehku

Kansanmusiikkiyhtye

Helsingin pitäjän tanhuujat ja spelarit

Vantaalainen 42v. aikuisten kansantanssiryhmä.

Himpulat

Lahden Tanhuujat

Hipasu

Nuorisoseura Vilikas ry

Hippa

Hippa on reipashenkinen, yhdessä tekevä ja tanssiva, 13 - 16 vuotiaista
iloisista tanhutaitureista koostuva sakki. Osalla yhteistä tanssimatkaa ja
ikimuistoisia kokemuksia on jo takataskussa enemmän ja toisilla hieman
vähemmän, mutta tekemisen meininki on sitäkin suurempi. 

 

Huipakat

Huipakat luonnehtivat itseään seuraavanlaisesti: "ollaan kaikkein parhaita, meil on hyvä yhteishenki ja ryhmään on helppo tulla mukaan. Välillä ollaan vähän apinoita ja tykätään joskus makoilla lattialla kesken harjoitusten" Huipakat on siis tyypillinen 4-6. luokkalaisten ryhmä, jossa jo osataan aika paljon asioita ja tykätään olla kavereiden kanssa. Tanssimisessa Huipakat innostuvat kaikista uusista jutuista.

Häly

Kansantanssi ja elävä, pelimannien soittama musiikki ovat kuuluneet aina kiinteästi yhteen Kaustisen Nuorisoseurassa.  Kansanmusiikkiyhtye Hälyä johtaa Sampo Korva ja hän myös vastaa sen monien teosten säveltämisestä.

 

Hämmäys

Sottiisi Fun Club

Hökkyrät

Linnalan setlementti ry

Ihku kollektiivi

Ihku kollektiivi, eli ihkulaiset, on nyt syksyllä -23 kokoontunut nuorten tanssiporukka, joka ei oikeen löytänyt oman ikäistään ryhmää. Tartuttiin siis tuumasta toimeen ja alettiin tehä sellasta tanssia mikä meitä inspiroi. Kollektiivilla pitää aina olla joku tavote ja meidän tavote on tuoda kansantanssin riemua, yhteisöllisyyttä ja vaikuttavuutta esille. Halutaan samalla myös varovasti ravistella ja tutkia kansantanssin kenttää, sekä pohtia miten perinteitä pystyy muokkaamaan kumminkaan poistamatta sen syvintä tarkoitusta!
Tuu seuraan meidän elämää, menoo ja oivalluksia @ihkukollektiivi instagramissa!

Iloset

Iloset on Siepakoiden aikuisten kansantanssiryhmä Rovaniemeltä. Ryhmä osallistuu aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin sekä paikallisesti että ympäri Suomea. Ilosten toiminnassa keskeistä on kova motivaatio pilke silmäkulmassa. Ryhmää opettavat Eetu Terävä ja Lotta Terävä.

JunioriOttoset I

Kaustisen Nuorisoseuran JunioriOttosetI- ryhmä on toiminut jo melkein 12 vuotta ja lähes kaikki tanssijat ovat olleet mukana menossa yhtä kauan. Ryhmän tanssijat kuvailevat itse ryhmäänsä seuraavasti. "Olemme sitoutuneita harrastukseemme ja se näkyy siinä, että harkoissa käydään ahkerasti ja asetettujen tavoitteiden eteen ollaan valmiita tekemään kovasti töitä. Ryhmämme vahvuutena onkin omistautuneisuus ryhmää ja harrastusta kohtaan sekä hyvä yhteishenki, joka tanssijoiden kesken vallitsee. Motivaatiota ja innostusta tanssijat saavat toisistaan ja yhdessä tekemisestä. Esiintymiset saavat ryhmän syttymään aina vielä hiukan lisää ja elävän musiikin läsnäolo on meille tosi tärkeää." Ohjaajana voin yhtyä näihin tanssijoiden ajatuksiin heidän vahvuuksistaan. Tanssijat todella ovat jo lapsesta saakka nauttineet siitä, kun pelimannit ovat tulleet harjoituksiimme yhdessä harjoittelemaan kanssamme. Tämä on tietysti luonnollista, sillä ovathan he kasvaneet ja oppineet kaiken tanssista elävän musiikin keskellä Kaustisella. Iso kiitos hyvästä esiintymistunnelmasta ja yhteistyöstä kuuluu myös bändillemme Vakituiselle kokoonpanolle, jonka kanssa meininki on aina mahtavaa niin harjoituksissa kuin keikoillakin.
Ohjaajana voisin luonnehtia ryhmän tanssijoita kuuliaisiksi ja toisiaan sekä ohjaajaansa kunnioittaviksi fiksuiksi nuoriksi. Tanssitunneille tullaan ajoissa, ja harjoittelemaan sekä oppimaan uutta eikä "turhia" puhella vaan työrauha on vertaansa vailla. Jokaiseen esiintymiseen nämä nuoret suhtautuvat kuin se olisi heidän tärkein keikkansa koskaan. Voisin kuvailla ryhmän tanssia ja ilmaisua sanoilla hillitty, herkkä ja huoliteltu. Innostunut ja energinen. Nupullaan oleva kukka, joka on jo vähän alkanut avata terälehtiään ja kurkottelee kohti aurinkoa. 

JunioriOttoset II

Kaustisen Nuorisoseura ry

Juniorit

Jutarinki ry

Jutatokka

Jutatokka ryhmässä tanssii 9-15 vuotiaita nuoria, joista Tampereella on mukana 10 nuorta. Osa ryhmäläisistä on aloittanut tanssin ihan pienenä, alle kolmivuotiaana, osa vasta tänä lukuvuonna. Ryhmän vahvuutena on muiden huomioon ottaminen ja osaamisen jakaminen. Ryhmä nauttii tanssimisesta ja esiintymisestä, ja näitä saisi olla enemmänkin. Ryhmän haaveena on päästä pitemmälle esiintymisreissulle.

 

Kaiku

Ryhmässämme on 16 tanssijaa, olemme 11-16 vuotiaita. Meidän ryhmä on huumorintajuinen, hauska, rempseä ja tiivis porukka. Vahvuuksiamme ovat yhteishenki, kärsivällisyys sekä yhdessä vastoinkäymisistä selviytyminen. Innostumme nopeista tansseista ja uusista mielenkiintoisista koreografioista. Innostumme myös leireistä, tapahtumista sekä kaikista esiintymismahdollisuuksista. Tanssillinen ilmaisu on ryhmällemme luontevaa ja osaamme ilmaista itseämme tanssien aikana. Kaikun supervoima on yhdessä tekemisen ja olemisen onni. Kaikut ovat heittäytyjiä ja luottajia. Ääni kova raiku, täältä tulee Kaiku!

 

Kansantanssiyhtye PRO

Turun Kansantanssin Ystävät ry

 

Kansulit

Kansulit on iloa pirskahteleva ja erittäin motivoitunut ryhmä, jossa tanssijat ovat sitoutuneita harrastukseensa. Erityistaitona Kansuleilla on ehdottomasti tanssin ja kehonkielen käyttäminen kommunikoinnissa toisten tanssijoiden ja ohjaajan kanssa, koska ryhmässä kaikilla ei ole muuta yhteistä kieltä. Kansulit innostuvat aina esityksistä ja nyt erityisesti Tanssiralli-katselmukseen osallistumisesta. Nuoria ei ohjaajan mukaan hirveästi tarvinnut houkutella katselmukseen osallistumiseen.

 

Karjalan Nuoret

Nuorisoseura Karjalan Nuoret

 

Karkelo, Klaukkalan Kansantanssijat

Karkelo on nuorten tavoitteellinen kansantanssiryhmä, jossa korostuu yhdessäolo sekä itsensä ilmaisu. Ryhmän tärkeimpänä ydinarvona on, että kaikki saavat tulla sellaisena kuin ovat. Osa ryhmäläisistä ovat tanssinut pari vuotiaasta asti ja osa on aloittanut kansantanssin tänä vuonna. Ryhmän tavoitteena on kehittää kaikkien tanssiteknillistä osaamista ja tanssijuutta yhteisen tekemisen avulla.
Karkelon vahvuus on energisyys niin tanssilattialla, harjoituksissa kuin tanssin ulkopuolellakin. Ryhmä syttyy uusista projekteista, pienistä ja isoista. Näin ideat pomppivatkin tanssijoiden ja ohjaajien välillä ja lopputulos on koko ryhmän näköinen.
Tanssillisesti Karkelo pitää nopeatempoisista tansseista ja tänä vuonna katrilli onkin ollut suosikkiasia harjoitella. Ryhmää kuitenkin haastetaan ja pyritään viemään eteenpäin, tällä kaudella uutena askeleena on tullut hambo, joka nähdään osana kokonaisuuttakin!

 

Karkelo, Rajan Nuoret

Tanssijat kuvailevat, että Karkelo on ainutlaatuinen ja omaperäinen nuorten ryhmä. Ryhmä on tanssinut nykyisessä kokoonpanossaan jo useamman vuoden, ja isolla osalla tanssijoista harrastus alkoi jo ryhmän perustamisesta vuonna 2016 tai jo sitä ennen.
Myö ollaan idearikkaita ja helposti innostuvia, ja heittäydymme kunnolla kaikkeen tekemiseen. Meitä motivoi halu oppia uutta, ja innostumme uusista tanssihaasteista, tapahtumista ja leireistä. Meillä on tahtotilana tehdä loppuun asti vietyä tanssia.
Tansseistamme välittyy iloisuus ja yhdessä tekemisen meininki! Tanssissamme on eläytyvyyttä ja vapautta!

Karppi

Kansantanssiryhmä Karppi on aikuisten kansantanssiryhmä, joka aloitti toimintansa syksyn 2023 alussa. Ryhmä heittäytyy ideoihin mukaan, ja sitoutuu opettajan tarjoamiin ideoihin täysillä. Esimerkiksi ryhmän puvut ovat ryhmäläiset itse olleet mukana suunnittelemassa ja ompelemassa. Ryhmää opettaa tanssinopettaja Sofia Timonen.

Karuselli

Karuselli on 9-12-vuotiaiden kansantanssiryhmä Klaukkalasta, joka saapuu viikoittain tanssiharkkoihin täydellä energialla. Harjoituksissa tanssitaan, lauletaan ja leikitään yhdessä ja ennen kaikkea pidetään hauskaa. Kuluneen vuoden aikana Karuselli on harjoitellut monia kansantanssin perusaskelikkoja ja syventänyt aiemmin opittua. Karuselli esiintyy oman seuran tapahtumissa, alueellisesti eri tilaisuuksissa sekä valtakunnallisissa tapahtumissa. 

Katrilli

Nuorisoseura Katrilli ry

 

Kiehiset

Kiehiset on Siepakoiden lasten kansantanssiryhmä Rovaniemeltä. Ryhmän kanssa tutustutaan kansanperinteeseen tanssien, leikkien, loruillen ja temppuillen. Kipehneiden opettajana toimivat Eetu Terävä ja Lotta Terävä apuopettajanaan Taimi Mikkola. Kipehnet kerryttävät esiintymiskokemusta seuran omissa konserteissa

Kierros

Kierros on puhelias, eläväinen ja iloinen joukko lapsia. Ryhmä on aloittanut toimintansa syksyllä 2023 ja se on koottu kolmesta eri lastenryhmästä. Toimintakauden aikana mukaan on tullut myös täysin uusia tanssijoita. Kierroksen treenit on täynnä puhetta, naurua ja hulvatonta huumoria. Kierroksesta huokuu toisista välittävä ja hyväksyvä tunnelma, jokainen mahtuu mukaan sellaisena kuin on.

Kierroksen tanssijat kuvaavat itseään näin:
Meidän ryhmä on hauska ja tosi kiva, me ollaan aina vähän yliKierroksilla. Me ollaan äänekkäitä ja puheliaita. Meidän opettajalla Suskulla on oma salakieli, se huutaa aina, että "kerran vielä". Meillä on hyvä ryhmähenki ja ollaan ystäviä keskenämme. Tanssiminen on villiä, hikistä, unohtelevaista ja hauskaa. Joskus uudet jutut tuntuu hankalilta. Me tykätään esiintyä, pikku kutina vatsanpohjassa ennen esitystä tuntuu kivalta. 

Kiikku

Vilikkaan Kiikku on oululainen 7-9-vuotiaiden riemukas ja iloa pirskahteleva tanhujoukkue, jossa kansantanssin perinteisiin ja tanssin iloon sujahdetaan yhdessä tekemisen ja leikin kautta. Kiikku näkkyy ja kuuluu kauas - joko nää oot nähäny superihanat tanhuagentit? Kymmenen tanssijan joukko pitää sisällään niin vasta-alkajia kuin taaperosta asti tanhunneita. Kiikun vahvuus on aitous, innokkuus ja heittäytymiskyky, jotka ovat läsnä jokaisella viikottaisella tanssitunnilla. Ryhmästä löytyy rohkeita esiintyjiä ja taitavia tanssijoita, jotka ottavat lavan kuin lavan haltuun. Kiikku syttyy erilaisista hippaleikeistä, taitoaskelikoista, tarinoista sekä tanssipeleistä ja -radoista, joissa kaikki otetaan mukaan.

 

Kimara

Ns Rajan Nuoret ry

Kimurantti

Ns Rajan Nuoret ry

Kipehnet

Kipehnet on Siepakoiden 9-10-vuotiaiden kansantanssiryhmä Rovaniemeltä. Ryhmän kanssa tutustutaan kansanperinteeseen tanssien, leikkien, loruillen ja temppuillen. Kipehneiden opettajana toimivat Eetu Terävä ja Lotta Terävä apuopettajanaan Veera Kela. Kipehnet kerryttävät esiintymiskokemusta seuran omissa konserteissa. 

Kirjavat

Ns Rajan Nuoret ry

Knypylät

Fikuleeri

Kärri

Karjalan nuoret

Lilleroiset

Mattien ja Maijojen Lilleroiset on 6-9-vuotiaita. He harjoittelevat kaksi kertaa viikossa, yhteensä 2h 30min. Lilleroiset esiintyy 3-5 kertaa seuran omissa konserteissa sekä muissa tapahtumissa. Lilleroiset on keskittyneet syksyn ja kevään aikana karjalaiseen puolijuoksuun. Leikki on ollut suuressa osassa myös tanssitunneilla. Lilleroiset on panostaneet musiikin kuunteluun ja rytmiin tanssimiseen. Ryhmä on tanssinut yhdessä 1.5 vuotta, uusia on toki tullut matkalla joukkoon.

Loiste

Loiste on eläväinen ja iloinen 8-13-vuotiaiden tyttöryhmä, jossa tanssii 17 harrastajaa. Tanssiralliin ryhmästä osallistuu 10 tanssijaa.

Tämän kauden aikana on aloittanut useampia uusia eri-ikäisiä harrastajia, jotka eivät ole aiemmin tanssineet. Samassa ryhmässä on myös harrastajia, jotka ovat tanssineet kansantanssia 3-vuotiaasta asti. Vaikka ryhmän ikähaitari ja taitotaso ovat laajoja, ohjaajat ovat iloisia ja ylpeitä ryhmän yhteentoimivuudesta, yhteishengestä sekä avoimesta ja hyväksyvästä ilmapiiristä.

Viime vuonna harrastajat innostuivat perinteisistä kansantanhuista. Tällä hetkellä yksi heidän suosikeista on "Muijat vaihtoon" eli Kerenski. Ryhmä tykkää selkeästä ja perinteisestä tanssista.

Ryhmän ohjauksesta, koreografioista ja ohjelmistosta vastaavat Hanna Siltala ja Anna-Riina Yli-Hukka.

Midit

Mattien ja Maijojen Midit on iältään 10-14-vuotiaita tanssijoita. Midit harjoittelee kaksi kertaa viikossa yhteensä 2h 45min ja esiintyy noin 3-5 kertaa lukuvuoden aikana seuran omissa konserteissa sekä muissa tapahtumissa. Keväisin ja syksyisin Midit pyrkii leireilemään yön yli ja viettämään aikaa yhdessä. Viime syksynä ja tänä keväänä Midit on keskittyneet parin kanssa tanssimiseen. Midit on harjoitelleet vuorottelevaa tanssimista sekä tanssikaverin seuraamista ja omaa taidonnäytettä. He ovat myös harjoitelleet tanssimista yksin, esim. piirissä ilman piiriotetta ja opetelleet kantamaan sitä kautta omaa kehoaan ja viemään omaa tanssillisuuttaan eteenpäin. Olemme keskittyneet etenkin kolmijakoiseen liikelaatuun. Lapsia on haastateltu ennen kokonaisuuden tekemistä. Lasten toiveita olivat mm nostot, taito-askelikot ja temput. Ilmaisua on harjoitelty myös keväällä enemmän. 

Minivirkku

Ulmalan nuorisoseura Ry

Mynsterit ja Jepyrit

Fikuleeri

Nutukkaat

Nutukkaat on Siepakoiden 12-13-vuotiaiden kansantanssiryhmä Rovaniemeltä. Nutukkaat harjoittelevat kahdesti viikossa opettajiensa Emma Laitisen, Eetu Terävän ja Lotta Terävän sekä apuopettaja Roosa Ryhäsen johdolla. Tunneilla harjoitellaan tanssia sekä soolona että paritanssina leikkiä ja pelejä unohtamatta. Nutukkaat kerryttävät esiintymiskokemusta esiintyen Siepakoiden omissa konserteissa. 

Orffit

Lastenmusiikkiorkesteri.

Vaihdetaan: Kolhuinen maanantai karkkipäivään! (Orffien mietelausekirja s. 10)

Ottoset

Ottoset on Kaustisen Nuorisoseuran pisimpään tanssineiden ryhmä. Lähes kaikki tämän ryhmän tanssijoista ovat aloittaneet kansantanssiharrastuksen 3-5-vuotiaana ja saaneet kasvaa ja oppia lapsuutensa ja nuoruutensa kulttuurisen harrastuksen parissa.
Ryhmää ohjaa Miia Timonen, hän myös koreografioi ryhmän ohjelmat ja toimii ryhmän puvustajana. Ottosia säestää Sampo ja Vuokko Korvan johdolla Häly.
Ottosissa tanssii 16 tanssijaa.

Suurin osa ryhmän tanssijoista asuu nykyään opiskelujen ja töiden vuoksi muilla paikkakunnilla, mutta yhteisen tanssin ääreen kokoonnutaan viikonloppuisin n. kerran kuussa sekä välillä myös maanantaisin. Ottoset harjoittelevat tavoitteellisesti itseään ja ryhmää haastaen; ryhmän yksi tärkeitä tehtäviä on oman kaustislaisen kulttuuriperinnön säilyttäminen ja siirtäminen. 

 

Patiini

Tahdittomat Jokioisten Nuorisoseura

 

Pieksut

Pieksut on Siepakoiden 10-12-vuotiaiden kansantanssiryhmä Rovaniemeltä. Pieksut harjoittelevat kahdesti viikossa ja treenien keskiössä ovat askelikkojen, tanssien ja ilmaisun harjoitteleminen leikkiä ja hauskanpitoa unohtamatta. Pieksut kerryttävät esiintymiskokemusta esiintyen Siepakoiden omissa konserteissa. Ryhmää opettavat Emma Laitinen, Eetu Terävä ja Lotta Terävä sekä apuopettaja Reetta Peltoniemi.

Pienet

Kerkkoon Nuorisoseura ry

PikkuOttoset I

PikkuOttoset I on iloinen ja railakas 32 lapsen kansantanssiryhmä Kaustiselta, joilla rakkaus kansantanssiin on sykkinyt jo vuodesta 2016. Ryhmää ohjaa Emilia Känsälä ja säestää tanssijoiden vanhemmista koostuva pelimanniyhtye Pelivanhemmat. Ryhmä osallistuu Tanssiralliin ja yhteisohjelmistoon ensimmäistä kertaa 24 tanssijan joukkona ja tuo näytille ohjaajansa koreografioiman perinteiseen kansantanssiin pohjaavan teoksen Pyörtehissä, joka koostuu polskasta, valssista ja polkasta. PikkuOttoset I on Kaustisen Nuorisoseura r.y.:n alla toimiva 2012-2013 vuotiaiden lasten ryhmä joka on täynnä iloisia, railakkaita ja itsensä kehittämisen janoisia lapsia joilta löytyy aina pilkettä silmäkulmassa!

PikkuOttoset II

Kaustisen Nuorisoseuran PikkuOttoset II-ryhmän tanssijat ovat 25:n energisen ja iloisen 8-10-vuotiaan lapsen kansantanssiryhmä, joiden tanssia säestää heidän pelimanniryhmänsä Perunamuusikot Antti Saaren johdolla. Tanssijoita ohjaa Miia Timonen, Viljami Timonen ja Rosanna Paavola. Ryhmän esittämä ohjelmisto koostuu heille tehdyistä ohjelmakokonaisuuksista, jotka pohjaavat suomalaisiin perinteisiin laululeikkeihin-, tanhuihin-sekä uusiin koreografioihin. Tämän ryhmän tanssitunneilta kuin ei myöskään esityksistä hassuttelua ja hauskanpitoa puutu!

PROomu


Pulinapeikot

Matit ja Maijat ry

Pyörre

Ryhmä koostuu 5-6-vuotiaista. Ryhmä on iloisen pirskahteleva. Ryhmän vahvuus on yhdessä tekeminen. Ryhmä innostuu erilaisista tempuista. Tanssi ja ilmaisu on lapsenmielistä. 

Pyöreän tornin pelimannit

Kansanmusiikkiyhtye

Pähiät

Oululainen kansantanssiryhmä Pähiät nauttii suomalaisesta kansanperinteestä pelkäämättä tanhuanarkistisia twistejä. Ennen muuta Pähiät tahtovat kokea ja välittää tunteita tanssimalla. Ryhmässä tanssii toistakymmentä kansantanssin pitkän linjan harrastajaa ohjaajanaan tanssitaiteilija Elena Vuoksiola.

Railo

Oulunsalon nuorisoseuran Railolta ei innokkuutta puutu! Nuorilla on takanaan jo useampien vuosien tanssitausta. Treeneissä tanssitaan hyvällä meiningillä ja haastetaan ryhmää edistymään kansantanssin syövereihin. Ryhmä osallistuu erilaisiin tapahtumiin mielellään ja nauttii yhdessä lavalle pääsemisestä. 

Ralli

Vilikkaan Ralli on oululainen 9-11-vuotiaiden tanssitaitureiden ryhmä, jossa kansantanssin ja perinteen maailmaan pureudutaan monipuolisesti. Ralli on sähäkkä sekoitus tanssin iloa, yhdessä tekemisen meininkiä sekä itsensä haastamista. Tässä ryhmässä kaverista ja yhteisestä hyvästä menosta pidetään huolta! Rallin vahvuuksia ovat motivoitunut tekeminen, uuden oppimisen nälkä ja jokaisen hyväksyminen juuri sellaisena kuin on. Ralli innostuu peleistä, askelkikkailuista ja yhteistoiminnallisuudesta.

Riemukkaat


Ripakat

Motoran Ripakat

Ropina

Kansantanssiryhmä Ropina lennähtää Oulunsalosta kahdeksan tanssijan voimin Tampereelle. Ryhmässä tanssii 10 iloista tanssijaa, joilta ei ideat lopu. Tämän ryhmän vahvuus on niin oma ideointi kuin heittäytyminen mukaan opettajan hullutuksiin. Tanssiessa pidetään yhdessä hauskaa ja hiotaan taitoja tarkasti. Ryhmäläisillä on jo ikäänsä nähden pitkästi tanssitaustaa. Ryhmää opettaa Sofia Timonen.

Ruuhkaryhmä

Ruuhkaryhmä syntyi vuonna 2022, kun joukko eri puolilta Suomea kotoisin olevia ja eritaustaisia kansantanssijoita halusi löytää lisää tanhua elämäänsä. He perustivat Ruuhka-Suomen Nuorisoseuran luodakseen omannäköisensä tanssiyhteisön ja omaa tulkintaansa kansanperinteestä.

Ruuhkaryhmä harjoittelee eri Etelä-Suomen kaupungeissa. Tanssijat haastavat itseään ja tekemistään sekä luovat materiaalia yhdessä ryhmän taiteellisen johtajan Hanna Poikelan kanssa. Elämän ruuhkassa tanhu tarjoaa tärkeän pysäkin, jolta pääsee samaan kyytiin leikin, ystävyyden ja lajirakkauden kanssa. Yhteistyö Ruuhka-Suomessa pyyhältävien muusikoiden kanssa on tanssijoille tärkeä asia.

Ruuhkaryhmän pelimannit

Kansanmusiikkiyhtye

Rälläkkä

Kansanmusiikkiyhtye

Šavissa

Tämä ryhmä on ollut kasassa muutaman vuoden ajan mutta olemme saaneet ryhmäämme uusia jäseniä lisää viime syksynä. Ryhmässä on paljon monipuolista osaamista. Moni on innostunut mm. musiikista. Ryhmän toimintaan kuuluvatkin laulaminen, soittaminen sekä omien kappaleiden tuominen tanssiharrastukseen. Tässäkin teoksessa on mukana yhden ryhmäläisen itse säveltämä kappale, joka on ryhmän harjoituksissa yhdessä äänitetty. Tanssijat ovat 4.-9.luokkalaisia. 

 

Siepakat edustus

Siepakat edustus on Siepakoiden nuorten aikuisten kansantanssiryhmä Rovaniemeltä. Ryhmän jäsenet ovat tanssineet yhdessä alle kouluikäisistä lähtien, mutta nykyisin asuvat eri puolilla Suomea. Ryhmä esiintyy aktiivisesti sekä paikallisesti, laajemmin Suomessa että ulkomailla. Siepakat edustusta opettavat Emma Laitinen, Eetu Terävä ja Lotta Terävä.

Siepakat juniorit

Siepakat Juniorit on nuorista tanssijoista koostuva energinen ja valloittava ryhmä Rovaniemeltä, joiden harjoituksissa varmaa ovat lentävät ideat, kavereiden kanssa nauraminen ja tekemisen meininki. Ryhmää opettavat Emma Laitinen, Eetu Terävä ja Lotta Terävä. 

 

Siepat

Siepat on Siepakoiden 14-17-vuotiaiden kansantanssiryhmä Rovaniemeltä. Siepat harjoittelevat kahdesti viikossa ja treenien keskiössä ovat tekniikan hiominen, kansanomaiseen paritanssiin tutustuminen ja perinnetietouden kerryttäminen. Siepat kerryttävät esiintymiskokemusta esiintyen Siepakoiden omissa konserteissa sekä tapahtumissa ympäri Suomea ja ulkomailla. Ryhmää opettavat Emma Laitinen, Eetu Terävä ja Lotta Terävä.

Sillai

Soukan kansantanssijat ry

Sipakka

Nokian Karjalainen Nuorisoseura

 

Soihtulan Loiste

Oulaisten nuorisoseura ry

 

Sointu

Aitomäen nuorisoseura ry

 

Soukan kansantanssijat

Soukan kansantanssijat

Spelarit

Kansanmusiikkiyhtye Spelarit Uudeltamaalta soittaa omaan perinnettä kunnioittavaan ja svengaavaan tyyliinsä suomalaista ja suomenruotsalaista traditionaalista kansanmusiikkia.

Suiverot

Aitomäen nuorisoseura ry

Susirekka

Helsingin nuorisoseura.

Säpinä

Säpinä on 13-19 - vuotiaiden ryhmä. Ryhmä on tiivis kahdeksan tanssijan porukka, jossa ollaan tanssittu useita vuosia yhdessä. Osaamista on kertynyt melkoisesti ja ikäerotkaan, eivät haittaa menoa ja meininkiä. Säpinäläiset ovat aktiivisia ja osallistuvatkin puvustuksen ja hiusten suunnitteluun, myös koreografioihin löytyy usein mielipide ja harjoituksissa onkin avoin ja innostunut tunnelma.

Tanhutatit

Tanhutatit ovat 6-8 vuotiaiden innokas ja leikkisä ryhmä. Ryhmä harjoittelee kerran viikossa 45min. Tatit harjoittelevat leikin varjolla tanssien perusaskelikkoja, mutta tänä vuonna on siirrytty myös haastavampien askelikkojen, kuten jenkan opettelemiseen. Tatit innostuvat leikeistä, lauluista, tanhuista ja ennenkaikkea yhdessä tekemisestä. 

 

Tanhu-Lysti

Vaskiveden nuorisoseura

Tuiske

Tuiske on Karjan Nuoret ryn varhaisnuorten kansantanssiryhmä, joka harjoittelee viikoittain Helsingin Lauttasaaressa. Tuiskeen tanssijat ovat iältään 12-14 vuotiaita. Tuiske nauttii yhdessä tanssimisesta ja onkin mahtavasti kuluneen vuoden aikana kasvanut 11 tanssijan ryhmäksi. Ryhmää opettaa Jenna-Riikka Mäkinen. 

Vaara

Oulunsalon Nuorisoseura

 

Wiima

Klaukkalan kansantanssijat

5/5

Suomen kansanmusiikkikentän David Guettaksikin luonnehditun 5/5:n vahva akustinen biitti sekä iskevät riffit tarjoavat räjähtävää biletunnelmaa niin iltapäiväkahvin ääreen kuin myöhäisillan iloitteluunkin.

Vinkkarit

Tampereen nuorisoseuran Vinkkareissa tanssii tällä hetkellä viisitoista aikuista naista ja ryhmä käy säännöllisesti esiintymässä mm. Pispalan Sottiisissa, Tanssimaniassa sekä Tampere tanssii - konserteissa.
Viikoittaisen harjoittelunsa myötä ryhmä tuottaa keskimäärin yhden uuden koreografian joka vuosi.