• Home  / 

Pispalan Sottiisi on tanssin ja tekemisen riemua!

Enää kaksi viikkoa ja rapiat, kun koko kansan Pispalan Sottiisi pärähtää käyntiin Tampereella.
Sottiisi soittaa ihmisten sielua ja jakaa ympärilleen tekemisen riemua. Kesäinen viikko nostaa hymyn huulille, sillä se tuo tullessaan folkloren ilotulitusta; vauhdikkaita tansseja, mukaansatempaavia rytmejä, eksoottisia soittimia ja upeita kansallispukuja. Pispalan Sottiisi on koonnut jo vuodesta 1970 alkaen kansantanssin ja kansanmusiikin ystävät ja harrastajat Tampereelle. SottiisiMoves festivaalille odotetaan yli 1000 osanottajaa ja 15 000 kävijää.

Festivaalin monipuoliseen ohjelmaan kuuluu kansantanssikonsertteja, työpajoja, tanssitupia, nurkkatansseja ja ilmaisohjelmaa. Kaikille avoimet Avajaiset järjestetään Tampereen Laikunlavalla. Festivaalin tapahtumapaikkoja ovat Tullikamarin Pakkahuone, Koskikeskus, Särkänniemi, Osmonpuisto, Telakka ja Viikinsaari.

Sottiisin kotimainen pääesiintyjä on Vuoden 2020 kansantanssiyhtye. Upeiden kotimaisten esiintyjien lisäksi SottiisiMovesiin saapuu huikeita kansantanssi- ja kansanmusiikkiryhmiä , @sottiisi, #sottiisimuistot, #sottiisi2018 www.sottiisi.fi