Pispalan Sottiisin 50-vuotisjuhlanäyttely 10.-30.11.2020 Kulttuuritalo Laikussa

Tampereen Kulttuuritalo Laikussa avataan Juhlanäyttely, jossa esitellään Pispalan Sottiisin muistoja viideltä vuosikymmeneltä. Kuvagalleriaan on valittu kansainvälisen kansantanssin ja kansanmusiikin festivaalin keskeisiä elementtejä; juhlavia kulkueita, kansainvälisiä vieraita ja kesäistä Tamperetta. Festivaali täyttää tänä vuonna 50-vuotta.

”Juhlanäyttely luo katsauksen Pispalan Sottiisin kansantanssifestivaalin 50-vuotiseen historiaan osana kaupungin festivaaliperinnettä. Tampereen kaupungin ja Nuorisoseurojen kiinteä yhteistyö on mahdollistanut kansainvälisen tapahtuman rakentumisen osaksi Tampereen kulttuurimaisemaa”, kertoo Nuorisoseurojen tanssin ja tapahtumien toimialajohtaja Jukka Heinämäki.

Valokuvien 
valitseminen Pispalan Sottiisin 50-vuotisjuhlanäyttelyyn on ollut mielenkiintoinen matka historiaan. Tunnelma elää kuvissa.

Alkuaikoina
on kuvattu vain muutama mustavalkoruutu eikä kaikkia otoksia kaiketi ole edes vedostettu paperille. Valmiita kuvia on liimattu kauniisti albumeihin kuin perhekuvia konsanaan.

Vähitellen
paperikuviin tuli väriä, sitten otettiin diakuvia ja säilöttiin ne pieniin muovitaskuihin. 2000-luvun kuvat on taltioitu digimaailman keinoin muistitikuille. Kuvien määrä on kasvanut vuosi vuodelta - nykyään jo yhdestä konsertista saattaa olla kymmeniä, jopa satoja kuvia.

Kuvista näkyy
aika, jolloin hiukset olivat pitkiä ja hameenhelmat lyhyitä. Kuvissa on aika, jolloin Tampereella oli Vikkulan-kulma ja Viistokatu. Kuvista näkee, kuinka maailma on kerta kerralta ollut hiukan erilainen, trendejä on tullut ja mennyt.

Kuvista löytää
myös asioita jotka pysyvät. Pispalan Sottiisi on aina saattanut yhteen tanssijoita ja soittajia kotimaasta ja ulkomailta. Yleisö on saanut nauttia esityksistä ja tunnelmasta eri puolilla kaupunkia. Tämä kaikki on 50 vuoden kuvissa.

Pispalan Sottiisin 50-vuotisjuhlanäyttely on avoinna yleisölle
10.-30.11.2020. Kulttuuritalo Laikku (3. krs. Musiikkisalin aula), Keskustori 4, Tampere
10.-15.11. ti–pe klo 9–21 ja la–su klo 10–18.
16.-30.11. ti–pe klo 15.30–21 ja la–su klo 10–18.

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Jukka Heinämäki 
Tel. +358 50 526 8957
jukka.heinamaki@nuorisoseurat.fi